Kuidas suurendada endas lugemishuvi?

Copy
Foto: pexels.com

Filmitegija Max Joseph tahab lugeda rohkem kui ühe raamatu aastas. Ta tahab lugeda ühe raamatu nädalas. Nii küsis ta erinevate lugejate käest nõu ja siit leiabki parimaid nõuandeid lugejatele, kes soovivad oma lugemisharjumust suurendada.

1. Alusta vähemaga

Ärge seadke kohe alguses endale suuri eesmärke. Lugege alguses paar lehekülge päevas. Kõige raskem on alguses raamatut üldse kätte võtta, aga kui see on tehtud läheb kõik ludinaga. Kui olete selle harjumuse kätte saanud, siis hakake oma eesmärke suurendama.

2. Lugege midagi lõbusat

Alustage lugemist millestki lihtsast ja lõbusast. Ärge tundke end süüdi sellepärast, et te kohe klassikalisi teoseid kätte ei võta. Raskemate raamatute lugemine võib alguses lugemise motivatsiooni alla viia, seega ärge alustage kohe nendest.

Mõned näited, mida võiks alustuseks kätte võtta:

  • Kui sulle meeldivad «Orphan Black», «The Legend of Korra», «The Hunger Games» ja uued «Star Warsi» filmid, siis lugege N.K. Jemisin teost «The fifth season».
  • Kui sulle meeldib Monty Python, Harry Potter ja galaktika eestkostjad, siis lugege mõnda Terry Pratchett'i «Discworldi» fantaasiaromaani.
  • Lugege mõnda memuaari, näiteks Steve Martini «Born Standing Up».

3. Lugege erinevaid formaate

Lugege ka näiteks mõnda audioraamatut, laadige alla mõni äpp, kust saate lugeda e-raamatuid. Te ei pea ka alati ostma raamatuid, enamik raamatukogu süsteeme laenab sulle heliraamatuid ja e-raamatuid otse telefonist. Otsige erinevates formaatides ja erineva sisuga raamatuid, et alati oleks midagi põnevat käepärast võtta.

4. Loe kellegagi koos

Te ei pea liituma raamatuklubiga, vaid leidke üks raamat sõbraga koos lugemiseks, kui juhtute üksteist mõni päev nägema, siis arutage omavahel sellest. Veel toredam on see, kui teie maitseeelistused kattuvad ja teid huvitavad sarnase sisuga teosed. Oma elukaaslasega ärge lugege kindlasti ühesuguseid raamatuid. Lugege erineva sisuga, nii saate teineteisele raamatust rääkida ja õhtud ei möödu enam televiisori ees.

5. Vaheta raamatut, kui enam ei meeldi

Lugedes pidevalt erineva sisuga raamatuid hoiate ka enda motivatsiooni pidevalt üleval, kui üks raamat ei meeldi, siis võtke lihtsalt teine. Parem on ju lugeda raamatut, mis ka huvi pakub, et tüdimust ei tekiks. Valige välja just see raamat, mis hetkel ka teie meeleolule vastab.

Allikas: Lifehacker

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles