Üleskutse: päästa (maa)raamatukogu seda külastades!

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Viljandi raamatukogu.
Viljandi raamatukogu. Foto: Merily Smidt / Sakala

Kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas kutsub kõiki üles päästma (maa)raamatukogusid nende külastamise kaudu. Hakkaja naise sõnul pole mõtet hakata paaniliselt allkirju koguma, kui on taas mõni sulgemisotsus tulnud, vaid tuleb pidevalt raamatukogus käia ja seda sihtotstarbeliselt kasutada.

«Maal tõmmatakse elu kokku. Sealhulgas suletakse järjest raamatukogusid. Sügisel hakatakse taas arengukavade koostamisel võrdlema numbreid, et mida inimestel enam vaja ei ole,» kutsub Heli Künnapas Facebookis eestlasi üles.

«Kui raamatukogude külastatavus on väike, siis paberil tundub, et raamatukogu polegi vaja. Vanemad lugemishuvilised surevad eest ära... Noored näevad kodus tihtilugu oma vanemaid nutitelefonis istumas ning ei õpigi seetõttu igapäevast lugemise harjumust... Väiksed lapsed ei jõua raamatukokku, kui vanemad neid sinna ei vii.

Ja taaskord – paberil tundub, et raamatukogusid polegi olemas! Nii vähendatakse raamatukogu avatud olemise aegu, raamatute ostmiseks eraldatud raha või... raamatukogusid endid!»

Loe üleskutse kohta lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles