Lastekaitsepäeval toimub Antslas Edgar Valteri 90. sünniaastapäevale pühendatud kostümeeritud rongkäik

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Pildil sirvib Edgar Valter Pokuaabitsat.
Pildil sirvib Edgar Valter Pokuaabitsat. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lastekaitsepäev saab sel aastal Antslas olema tähelepanuväärne, külalisi loodetakse kaugemaltki. Lapsi ja nende vanemaid oodatakse Edgar Valteri 90. sünniaastapäevale pühendatud kostümeeritud rongkäigule, mis toimub saabuval 1. juunil Meistrite päeva raames.

Esmakordselt asetleidvast kirevast ning lustakast paraadist võib saada uus traditsioon, mis kustub osalema lähedalt ja kaugelt.

Pokupere ja Puuko ootavad osalema nii gruppe (koolid-lasteaiad) kui peresid – lastega koos kohale tulnud vanemad võivad ka ise kostümeerituna rongkäigus osaleda. Lisaks on kutse saanud kõikvõimalikud teised muinasjutuslised tegelased. 

«Kuna nii Edgar Valteri elukoht kui tema idee ja kavandite järgi rajatav Pokumaa asuvad mõlemad Antsla vahetus läheduses, siis meie uues formaadis rongkäik on otsekui armastatud vanameistri kohalik sünnipäevapidu,» ütleb Meistrite päeva peakorraldaja Evelyn Tõniste. «Tema loodud tegelastega on üles kasvanud juba mitu põlvkonda ja just selle pärast ootame lastele lisaks ka kostümeeritud täiskasvanuid».

Rongkäik stardib 1. juunil kell 12, ettevalmistusteks tuleb kohal olla kell 11. Eraldi alal saab teha lihtsamaid näomaalinguid, kaunistada käsi glittertatoo’ga, meisterdada maski ning teha kiire soengu. Oma lemmikkostüüm, on see siis Valteriga seotud tegelaskuju või mitte, tuleb osalejatel ise kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles