Täielik fantastika: ulmeilmast ja jubejuttudest räägib Raul Sulbi

Copy
TRT02:RAUL SULBI  :TARTU, EESTI, 08JUL16 -  
Pildil raamatu "TROONIDE MÄNG. ROOSIDE SÕJAD YORKIDE JA LANCASTERITE VAHEL 1455-1487 "autor Raul Sulbi.
sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
TRT02:RAUL SULBI :TARTU, EESTI, 08JUL16 - Pildil raamatu "TROONIDE MÄNG. ROOSIDE SÕJAD YORKIDE JA LANCASTERITE VAHEL 1455-1487 "autor Raul Sulbi. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

30. mail kell 16.00 on kõik ulmehuvilised kutsutud Rahvusraamatukogu humanitaarsaali. Ulmesarjadest, ajakirjadest, kirjastamisest ja kogumike koostamisest toimetaja ja kirjastaja Raul Sulbiga vestleb Ulmekirjanduse BAASi rajaja ja pikaaegne haldur Andri Riid.

Juttu tuleb tõlgitud ja algupärase ulmekirjanduse väljaandmisest taasiseseisvunud Eestis, olulisemate kirjastuste (Varrak, Elmatar, Fantaasia, Tänapäev) ulmesarjadest, ulmeperioodika sünnist Põhjanaela-Täheaja-Marduse kolmnurgas 1990ndate alguses, 21. sajandi antoloogiasarjadest, ulmeantoloogiate ja autorikogumike koostamisest ja ulmekirjastamise perspektiividest. Kuidas kasvab noorest inimesest ulmefänn ja kuidas saab fännist toimetaja-kirjastaja?

Raul Sulbi (1977) on Eesti Ulmeühingu asutaja ja esimene president, mitmete ulmesarjade ja ajakirjade toimetaja, viljakas ulmekriitik ning nüüd ka kirjastuse Viiking juhataja. Tänaseks on tema koostatuna ilmunud 24 ulmeantoloogiat ja 21 autorikogu, lisaks populaarteaduslik raamat Rooside sõjast «Troonide mäng». Kokku on Sulbi osalusega (järelsõnad, toimetustöö) raamatuid ilmunud tänaseks üle 100.

Keda vähegi huvitab vägevate väljamõeldiste valdkond, sellele on siinkohal kuulutatav kirjandusõhtu soovitatav. Ülejäänutele kohustuslik!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles