Autor jäi mõtlematu teo tõttu raamatulepingust ilma

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedia strateeg Natasha Tynes sai hoolimata oma ametist hakkama rumala teoga ja kaebas avalikult Twitteris metrootöötaja peale. See tegu mõjus aga hävitavalt tema enda karjäärile.

Natasha Tynes sõitis Washingtonis metrooga ja märkas vormi kandvat töötajat, kes metroos sõi. Kuna ühistranspordis söömine on keelatud, otsustas Tynes mustanahalisest naisest pilti teha ja jagas seda Twitteris kommentaariga, et rongis ametivormis söömine on «lubamatu». Lisaks kaebas ta naise peale tema tööandjale, edastab CBS News.

Kuna rikkumine on väike ja Natasha Tynes kutsub ennast «vähemuste kirjanikuks», riivas see paljudel Twitteri kasutajatel silma ning oodatud heakskiidu asemel sai Tynes ise hukkamõistu osaliseks. Kohe sai ta teistelt vastu näppe selle eest, et raskustes töötajat häbistas ja võis põhjustada ka naise vallandamise.

Peagi sai Natasha Tynes aru, et läks pealekaebamisega liiale ja kustutas oma säutsu, kuid kahju oli juba tehtud. Kuigi üsna peagi oleks pidanud ilmuma tema debüütromaan «They Called Me Wyatt», otsustas kirjastus lepingu üles öelda ja raamatu avaldamise otsuse ootele panna.

«Ma vabandan säutsu eest, mis täna hommikul avaldasin ja mille olen nüüdseks kustutanud,» avaldas Tynes Twitteris kahetsust juba mõni tund pärast juhtunut. «Mul on tõesti kahju.»

Kirjastus Rare Birds Books avaldas teate, milles märgiti, et Tynes «tegi midagi kohutavat», kui kaebas rongis hommikusööki sööva naise peale, sest mustanahalised naised langevad liiga sageli kiusu ja julma kohtlemise ohvriks.

Tynesi kirjastaja California Coldblood andis omakorda pressiteate vahendusel teada, et nad mõistavad sellise käitumise hukka ja loodetavasti autor õpib sellest midagi. «Mustanahalised naised kogevad süstemaatilist rassismi kõige rohkem ja me peame nendega kokku hoidma, mitte neid rõhuma.» Tynesi romaani avaldamine on edasi lükatud, kuni on selge, kuidas saab avaldamist tühistada.

Tynes ei ole ajakirjanike päringutele enam vastanud ja kustutas oma Twitteri konto sootuks. Metrooametnike sõnul sõi naine rongis töövälisel ajal, kui liikus ühest töökohast teise. Kas ta ka karistada sai, amet ei avaldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles