«Teeliste kirikud» tutvustab Eesti pühakodasid nii eestlastele kui välisturistidele

Copy
Vainupea kabel.
Vainupea kabel. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Värskelt ilmunud trükis «Teeliste kirikud 2019» vahendab kodu- ja välismaistele reisihuvilistele suveperioodil pikemalt avatud Eesti kirikuid ja pühakodasid. 

«Teeliste kirikud» eesmärk on tutvustada nii kohalikele kui Eestit külastavatele turistidele kauneid ning paljuski unikaalseid Eesti sakraalhooneid: kirikuid, kabeleid, palvemaju ja kloostreid. 

«Teeliste kirikud» trükiseid-reisijuhte jagatakse osalevates kirikutes ja kohalikes turismiinfokeskustes. Samuti saab infot kirikute kohta internetist.

Alates XIII sajandist on pühakojad olnud Eesti kultuuri lahutamatuks osaks, moodustades väärtusliku osa meie kultuuri- ja kunstiajaloolisest pärandist. Sageli on linna, valla ja küla üheks paljudest vaatamisväärtustest selle keskel kõrguv pühakoda, mille aastasadu püsinud müürid hoiavad eneses olulisi kunstiväärtusi. Seepärast võib kirikuid õigusega pidada Eestimaa olulisteks turismisihtkohtadeks ja kohalikeks vaatamisväärsusteks. 

Suveperioodil avavad paljud neist pühakodadest «Teeliste Kirikud» egiidi all oma uksed kõigile huvilistele.

Trükisest leiab ligi 450 pühakoja eesti- ja inglisekeelse lühitutvustuse, lisatud on avatud kirikute kontaktandmed, jumalateenistuste ja palvuste ajad ning ülevaate saab kirikutega seotud majutuspaikadest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles