Raamat, mille Šotimaa esimene astronaut kosmosesse kaasa võttis

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

Šotimaa esimene astronaut David Mackay kasvas üles Helmsdale’is, kus tal tekkis väga suur huvi kosmose vastu tänu ühele lasteraamatule, mis talle pühapäevakoolis kingiti.

55 aastat tagasi anti David Mackayle pühapäevakoolis tubli käitumise eest lasteraamat «Exploring Space». Tänavu veebruaris juhtis ta Virgin Galactic kosmosesüstikut, mis käis testlennul maast 90 km kaugusel. Oma esimesele kosmoselennule võttis mees endale oluliseks saanud raamatu kaasa, edastab BBC.

«Selle kaanel on pilt Merkuuri kapslist, kus on näha sees astronauti. See raamat oli minu jaoks tõeliselt inspireeriv,» tunnistas astronaut, et sellest sai alguse tema südamesoov astronaudiks saada.

Väikese poisina vaatas ta taevasse ja unistas sellest, et võiks isegi kunagi kosmoses lennata. «Teatud elu hetkedel on inimesed kutsunud mind unistajaks. Ja ma ütlekski väikestele lastele, et unistamine on hea. Võimatu unistus on parem kui üldse mitte unistada,» avaldas ta arvamust. «Kui sul on mingi unistus ja sa tõesti, tõesti tahad seda, siis pead selle nimel vaeva nägema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles