Kirjanik Ene Mihkelsonile pühendatakse pink

Copy
Ene Mihkelson.
Ene Mihkelson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reedel, 10. mail kl 15 avatakse kirjandusfestivali Prima Vista raames Tartus Küüni tänaval kirjanik Ene Mihkelsonile pühendatud pink.

Ene Mihkelsoni mälestuseks pingi paigutamist Tartu linnaruumi on eest vedanud Ene Mihkelsoni Selts ja Tartu linn. Kirjandusteadlase ja Ene Mihkelsoni Seltsi juhatuse liikme Marin Laagi sõnul paigutatakse pink Küüni tänavale pargi kõrvale, sest ka kirjanikule endale meeldis seal sageli peatuda. «Soovime, et ka teised möödujad saaksid siin jalga puhata ja hinge tõmmata ning koos Ene ja tema luuleridadega inimeseksolemise üle järele mõelda,» ütles Laak.

Pingil meenutatakse Ene Mihkelsoni kui Tartu linna aukodanikku, kirjanikku, mõtlejat ja sõpra. Pingile lisatud QR-koodi kaudu pääseb iga huviline kuulama Ene Mihkelsoni enda häälega loetud luulet. Mälestuspingi seljatoe on valmistanud skulptor Bruno Kadak.

Pingi avamisel kõlab Ene Mihkelsoni luule näitleja Kaija M. Kalveti esituses. Tervitussõnad on nii Tartu linna, Ene Mihkelsoni Seltsi kui ka Eesti Kirjanike Liidu esindajailt.

Ene Mihkelsoni Selts asutati Tartus, 12. mail 2018. Reedel, 10. mail peab selts oma esimest aastakoosolekut, kus teeb vahekokkuvõtteid senitehtust ja vaatab 2019. aasta edasistele plaanidele. Tänavu oktoobris oleks kirjanik Ene Mihkelson saanud 75-aastaseks. Sel puhul toimub 18.-19. oktoobril Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis ja Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonnas kirjaniku loomingule pühendatud konverents «Elu. Aeg. Lugu. Kirjanik Ene Mihkelson 75».

Ene Mihkelsoni luuletused leiab kuulamiseks siit!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles