Sirle Truuts esitleb raamatut «Ettevõtjaks palgatöö kõrvalt»

Copy
Sirle Truuts.
Sirle Truuts. Foto: Erakogu

Sirle Truuts esitleb oma raamatut «Ettevõtjaks palgatöö kõrvalt» 20. mail kell 18 Tallinnas Solarise Apollos ja 21. mail kell 18 Tartus Kvartali Apollos.

Raamatuesitlusel jagab Truuts oma kogemuslugu, miks ta otsustas raamatut kirjutada ja kuidas ta majanduskriisi tingimustes ettevõtjaks hakkas. Lisaks arutab ta Tallinna esitlusel koos inspireeriva ettevõtja Signe Ventseliga üldse ettevõtlusega alustamise võimalustest ja väljakutsetest.

2008. aastal laastas Eestit majanduskriis, tuues kaasa rekordkõrged laenuintressid, töökohtade kaotused ja sissetulekute vähenemise. «Olin selleks ajaks lõpetanud kaks kõrgkooli. Mul oli «taskus» diplom õigusteaduses ja bakalaureuse kraad ettevõtluses ja ärijuhtimises. Olin aastaid olnud pühendunud palgatöötaja, kelle jaoks töökoht oli olulisem kui tervis, suhted või pere. Seetõttu tuli ka minu jaoks ootamatuna nii töökoha kaotus või selguse hetk, et minu väärtus palgatöötajana tööjõuturul ei suuda katta majandustõusu tingimustes kogutud kohustusi,» kirjeldab Truuts oma raamatu sünnilugu. «Leidsin väljapääsu ettevõtlusest, asutades oma esimese ettevõtte 2008. aastal ja luues võimaluse sissetulekute suurendamiseks – hakkasin ettevõtjaks palgatöö kõrvalt.»

«2017. aasta mais loobusin palgatööst ja karjäärist finantssektoris. Palgatööst loobumine oli pikalt ette planeeritud ja kaalutletud otsus, kuna jõudsin palgatööl punkti, kus ei leidnud enam vastust küsimusele «Kellele ja millist väärtust ma loon?» Lõputud koosolekut, aruanded ja «tulekahjude kustutamine» oli väärtuse loomise lükanud tahaplaanile. Midagi oli vaja muuta.»

«Täna, kaks aastat hiljem olen täiskohaga ettevõtja, ettevõtluskoolitaja, mentor ja ettevõtlusportaali www.hakkanettevotjaks.ee looja. Minu missiooniks on toetada ettevõtlikel inimestel oma unistuste täitumist läbi ettevõtluse. Raamat «Ettevõtjaks palgatöö kõrvalt» kirjeldab nii minu teekonda ettevõtjaks majanduskriisi tingimustes. Lisaks sisaldab iga peatükk juhiseid ettevõtlusega alustamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles