George R. R. Martin: kui «Troonide mäng» tahaks raamatutele truuks jääda, kestaks see veel viis hooaega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George R. R. Martin.
George R. R. Martin. Foto: MIKE BLAKE / Reuters / Scanpix

George R. R. Martini raamatusarja «Jää ja tule laulu» põhjal on tehtud ülipopulaarne telesari «Troonide mäng», mille viimane hooaeg lõppeb juba maikuus. Seda vaatamata faktile, et kirjanik ei ole raamatusarja veel lõpetanud. Autori sõnul raamatutes niivõrd palju rohkem seiklusi, et kui tahta kõike seda teles näidata, peaks sari kestma veel viis hooaega.

Kirjanik George R. R. Martin rääkis telesaates 60 Minutes antud intervjuus, et David Benioffi ja D. B. Weissi loodud HBO telesari «Troonide mäng» «peaks käima veel viis hooaega», kui see tahaks täielikult põhineda raamatutel «Winds of Winter» ja «A Dream of Spring», mis on veel ilmumata.

Sellegipoolest on põhilugu Martini loole väga lähedane, edastab IGN. Selleks peeti kirjaniku kodus Santa Fes mitmepäevaseid süžeekonverentse. «Ma ei usu, et Dani ja Dave’i lõpp on väga erinev minu lõpust, kuna me oleme sellest rääkinud,» tunnistas ta. «Aga neil võib olla teatud teisejärgulisi tegelasi, seal võib olla suuri erinevusi. Kõikidesse detailidesse ei ole väiksemate tegelaste puhul võimalik laskuda.»

Kirjanikule tegi palju nalja see, kuidas inimesed internetis omavahel vaidlevad ja ennustavad, kuidas võiks teos lõppeda. Samas avaldas ta kahetsust, et on kirjutamisega aeglaseks jäänud. Kuna telesari on raamatutes toimuvast ette lipanud, on David Benioff ja D. B. Weiss sunnitud paljuski omal käel hakkama saama. «Lõpu peamised punktid on asjad, mis ma rääkisin neile juba viis või kuus aastat tagasi,» märkis ta. «Aga seal võib olla muudatusi ja palju pannakse juurde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles