Tüdruk, kes ei ole päris elus ning poiss, kes ei ole päris surnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Frank Sorge / Scanpix

Apollo võõrkeelse kirjanduse ekspert Liis Lehemets soovitab inglise keeles lugejatele Victoria Schwabi ainulaadset teost «City of Ghosts».

Victoria Elizabeth Schwab on autor, kes ei vaja palju tutvustamist, ta on paljude palavalt armastatud täiskasvanute fantaasia ja noorteraamatute autor. Victoria Schwab nime all kirjastab ta laste ja noorte raamatuid.

«City of Ghosts» kuulub küll liigituse poolest lasteraamatu alla, aga raamatu sisu on nauditav nii noorele kui vanemale lugejaskonnale. Raamat meenutab väga Neil Gaimani «Kalmisturaamatut», mida naudivad täiskasvanud kui ka noored.

Raamatu peategelaseks on tüdruk Cassidy, kes peaaegu upub ja kummitusest poiss Jacob, kes ta elu päästab. Selle sündmuse tagajärjel satuvad nende hinged puntrasse ja Cassidyst saab tüdruk, kes ei ole päris elus ning Jacobist poiss, kes ei ole päris surnud. Tänu sellele saavad nad mõlemad võime külastada kummituste linna.

Cassidy ema ja isa töötavad teleseriaali kallal, kus nad külastavad kõige kummituslikumaid linnu ja otsivad jälgi kummitustest. Aga ainus, kes neist kummitusi päriselt näha saab, on Cassidy. Noored satuvad kahe maailma vahele lõksu ja seal ähvardab kurjus, millega nad peavad võitlema.

Autor on loonud imelise maailma ja tegelased. Ta paneb sind neile kaasa elama ja lugejal jääb vaid oodata uue osa ilmumist. Raamat on väga muinasjutuline, aga mitte roosa ja printsessidega, vaid mõnusalt sünge ja gootilik.

Raamatu tegevuspaigaks on Edinburgh, mida õpime tundma läbi Cassidy ja Jacobi seikluste. Shcwabi kirjeldused on maaliliselt ilusad ja sügavad, ta tekitab tunde nagu kõnniksid koos lastega Edinurghi tänavatel ja tahaks ise minna sinna kummitusi püüdma.

***

Kas teadsid? Apollos on käimas ingliskeelse kirjanduse kampaania READ. Kõikide ingliskeelsete raamatute ostjate vahel läheb loosi 3 x 200 € kinkekaarti! READ kampaania kehtib vaid Apollo Klubi liikmetele perioodil 15.04 - 30.04.2019. Loe kampaania kohta lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles