Kohtu autoriga: Aleksei Turovski esitleb Tartus raamatut «Aastaajad»

Copy
Зоолог Алексей Туровский рассказывает о дикой природе.
Зоолог Алексей Туровский рассказывает о дикой природе. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

18. aprillil kell 17.00 toimub Tartu Kaubamaja Apollos Aleksei Turovski raamatu «Aastaajad» esitlus. Autoriga vestleb Juku-Kalle Raid ja esitlusel on võimalus Apollo Klubi liikmena raamatut soetada 10 protsenti soodsamalt.

Aleksei Turovskit pole ilmaasjata nimetatud kõikide loomade suursaadikuks Eesti Vabariigis. Vähe on neid inimesi, kes oskavad loomade maailma nii täiuslikult sisse elada ja nende tegemisi poeetiliselt, omapäraselt, soojalt ning ometi ülitäpselt lugejale esitada.

«Aastaajad» on Turovski ringkäik looduses läbi aastaaegade, mis saab alguse talvisest detsembrist, kulgeb päripäeva läbi kogu aastaringi – külma jaanuari, jäise ja tuuletu veebruari, esimest väikest päikest näitava märtsi, arglikult kevadise aprilli, elust pakatava mai, sooja koguva juuni, suveharjasumeda juuli, laisalt sügava augusti, leheküünlaid süütava septembri, esmaste halladega oktoobri ning pälvib punkti poriselt sügisese ja tuuli tõstva novembriga.

Aleksei rännakul kohtame kõikvõimalikke loomi ning tiivulisi, putukaid-mutukaid, veeelukaid metsaelanikke, maaaluseid ning -pealseid. Lisaks metsikule loodusele kiikab autor ka loomaaia sõprade isepärastesse ning vahvatesse tegemistesse.

Soe ja südamlik raamat on illustreeritud 19. sajandi teaduslikest- ja populaarteaduslikest väljaannetest pärit gravüüridega. Raamatuga koos on võimalik soetada endale ka audioraamat mälupulga näol – autor kannab sellel ette raamatu tekstid, ent pisut improviseeritud ning muudetud kujul. Nii on võimalik lisaks lugemisele Turovski toredaid lugusid ka kuulata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles