Ungari luule päeva puhul on ustel kaasavõetavad luuletused

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari luule päev.
Ungari luule päev. Foto: Ungari Instituut

Ungari luule päeva tähistamiseks lõi Ungari Instituut täna värvilise #PostitPoetry seina. Hüppa päeva jooksul mis tahes ajal läbi Ungari instituudist või Tartu ülikooli soome-ugri osakonnast ja haara kaasa märkmepaberileheke kauni ungari luulega! Jaga oma lemmikridu ka sotsiaalmeedias, kasutades tag’i  #postitpoetry.

Iga aasta 11. aprillil kogunevad ungarlased tähistama Ungari luule päeva. Selle tähistamiseks on valitud kuulsa ungari poeedi Attila Józsefi (1905-1937) sünnipäev. Ungari luule päev sai alguse aastal 1964. Aegade jooksul on see ikka ja jälle toonud kokku noori ja vanu, et tähistada rahva suurimate kirjandusgeeniuste saavutusi. 11. aprillil sündis ka kirjanik ja luuletaja Sándor Márai.

Ungari luule päev.
Ungari luule päev. Foto: Ungari Instituut

Ungari luule päeva tähistamise raames korraldab Ungari Instituut Eestis sel päeval esimese märkmepaberiluule installatsiooni, mille puhul esitletakse Tallinnas ja Tartus sadadel värvilistel märkmepaberitel lugemiseks ja kaasa haaramiseks mõeldud Ungari luuletusi. Tule, loe (eesti keeles), naudi ja võta kaasa oma lemmikud luulesalmid Janus Pannoniuselt, Bálint Balassilt, Sándor Petőfilt, Endre Ady’lt või Mihály Babits’ilt!

Luuletused leiad Tallinna Ungari instituudi ukselt (Piiskopi 2) ja Tartus ülikoolihoone Jakobi 2 ja Lossi 3 sissekäikude juures, ning Tartu Noorte Nõustamiskeskuses (Vaksali 17, III korrus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles