Õpi, kuidas elada rohkem Vladimir Putini moodi

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Venemaa president Vladimir Putin Siberis kalastamas.
Venemaa president Vladimir Putin Siberis kalastamas. Foto: Nikolsky Alexei / ITAR-TASS / Scanpix

Kirjastus Tänapäevalt ilmub selle nädala lõpus Rob Searsi raamat «Vladimir Putin õpetab elama». Raamatu avaldamine pani kirjastust pikemalt järele mõtlema, kas see risk tasub enda õlule võtta.

Tänapäeva peatoimetaja Tauno Vahter kirjutas Facebooki, et saatuse tahtel peaks umbes täpselt presidendi Moskva-visiidi ajaks ilmuma uus teos «Vladimir Putin õpetab elama». Raamatust leiab tarkuseteri, kuidas elada rohkem Vladimir Putini moodi, kuidas leida oma sisemine Putin ning testid, kuidas määrata enda Putini-potentsiaali.

Foto: Raamat

«Pidime pikalt ja põhjalikult järele mõtlema enne, kui «Vladimir Putin õpetab elama» maailma valla päästsime,» tõdes Vahter. «Võimalikud riskid on suured. Kujutlege maailma täis mini-Volodjasid, kes on sellest raamatust õpitud nippe ja taktikaid täis pumbatud. Sinu töökaaslased. Sinu vanaema. See naeratav naisterahvas, kes jõusaalis su kaarti kontrollib. Kõigi vandenõuks on hakata sind ja üksteist valitsema ja haarata kontroll oma väikese maailmanurgakese üle. Vastutust nii õudse stsenaariumi eest ei soovi keegi oma südametunnistusele.»

Teisest küljest on toimetaja meelest enamus inimesi kindlasti liiga saamatud, õnnetud ja sihikindlusetud, et täielikuks Putiniks hakata. «Meiesugused ei suuda kahtekümmet minutitki ette planeerida, mis siis veel rääkida külmkapis kodukootud Novitšoki arendamisele mõtlemisest,» kirjutas ta. «Kas me ei võiks Venemaa valitseja strateegilisest mõtlemisest ja juhtimisoskustest pisutki kasu lõigata ilma, et muutuksime oma kogukonnale ohtlikuks? Lõpuks otsustasime selle asemel, et raamat lihtsalt välja anda ja hukatusse langeda, delegeerida selle dilemma sulle, lugeja.»

Rob Searsi «Vladimir Putin õpetab elama» tõlkis Helen Urbanik, toimetas Eva Tamm, kujundas Villu Koskaru, illustreeris Tom Sears. Raamatus käsitleb autor, mida saab selle sajandi ehk kõige kardetuma poliitiku tõus ja valitsemine õpetada meile elu, töö ja armastuse kohta. Rob Sears näitab, kuidas mahhinatsioonid, mille abil Putin on haaranud võimu Kremlis ja õõnestanud USA jalgealust, võiksid aidata ka teie tühist elu paremini ohjata. Kuidas hävitada vaenlasi ja avaldada nende kohta kompromiteerivat infot just õigel ajal? Või viia ellu eriti nurjatu kättemaksuplaan peenes restoranis? Seda ja palju muud eluks hädavajalikku saame Searsi sõnul õppida just Vladimir Putinilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles