Michelle Obama autobiograafiast on saamas maailma enimmüüdud elulooraamat

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine esileedi Michelle Obama oma raamatu esitlusel New Yorgis.
USA endine esileedi Michelle Obama oma raamatu esitlusel New Yorgis. Foto: Richard Drew / AP / Scanpix

Möödunud aastal ilmunud USA endise esileedi Michelle Obama autobiograafia «Minu lugu» on niivõrd populaarne, et seda on müüdud juba üle kümne miljoni eksemplari. Õige pea saab sellest nõnda kõige müüdum elulooraamat läbi aegade.

Penguin Random House avalikustas, et «Minu lugu» oli möödunud aastal nende kõige edukam raamat ja selle müük on jätkuvalt tõusuteel. 2018. aasta novembris ilmunud Obama elulugu on üleilmne müügihitt, mida on tänaseks tõlgitud 31 keelde, edastab The Guardian.

Michelle Obama on oma elulugu tutvustanud esitlustel kogu USAs, aga ka Kopenhaagenis, Pariisis, Amsterdamis ja Kanadas. Raamatu promotuur on olnud väga populaarne ja 14. aprillil kohtub naine lugejatega ka Londonis.

Millest Obama elulugu räägib?

«Minu lugu» on soe, aval ja tõeliselt isiklik lugu naiselt, kelle elu ärgitab tegudele ka teisi. Michelle Obamast on saanud meie ajastu üks mõjuvõimsamaid ikoone. Ameerika Ühendriikide esileedina – esimese afroameeriklasena selles rollis – aitas just tema kaasa seni kõige siirama ja inimlikuma Valge Maja loomisele. Michelle Obama kehtestas end kogu maailmas naiste ja tütarlaste õiguste eest seisjana, muutis kardinaalselt Ameerika perekondade arusaamu tervislikust ja aktiivsest eluviisist, samal ajal aga oli oma abikaasa kõrval, et too saaks juhtida Ameerikat läbi vapustavate sündmuste.

Michelle Obama kutsub meid raamatus osa saama oma elust: alustades lapsepõlvest Chicagos South Side’is, läbi aastate, mil ta püüdis hoida tasakaalus emadust ja juhtpositsioonidel töötamist, kuni perioodini, mil ta elas maailma kõige tuntumal aadressil. Ladusalt ja avameelselt kirjeldab ta saavutusi ja pettumusi, jutustades oma lugu täpselt nii, nagu tema seda elab: oma sõnadega, oma tingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles