Kalambuurikogu «Poeetiliselt korrektne» esitlus tuleb ka Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiti Vilms, Mart Juur, Contra ja Oliver Lomp esitlesid uut kalambuurikogumikku "Poeetiliselt korrektne".
Keiti Vilms, Mart Juur, Contra ja Oliver Lomp esitlesid uut kalambuurikogumikku "Poeetiliselt korrektne". Foto: Madis Sinivee/Postimees

Mart Juur, Keiti Vilms, Contra ja Oliver Lomp kutsuvad lugejaid kalambuurikogu «Poeetiliselt korrektne» Tartu esitlusele reedel, 5. aprillil kell 18.00 Tartu Kirjanduse Maja kultuurilokaalis Arhiiv. Autoritega vestleb Joosep Susi.

«Kalambuur» tuleb prantsuskeelsest sõnast calembour ja tähendab sõnamängu või sõnamängulist nalja, mis põhineb sõnade mitmetähenduslikkusel, samakõlalisusel või kõlalisel sarnasusel.

2018. aasta kirjandusfestivali HeadRead menukal üritusel «Kalambuuriõhtu» kogunesid meie praeguse hetke säravaimad kalamburistid Mart Juur, Keiti Vilms, Contra ja Oliver Lomp. Selgus, et igal autoril on oma mõtlemisviis ja käekiri, mis ilmutab end isegi niisugustes lühikestes, valdavalt üherealistes tekstides. Seda näitab ka siinne koondkogu: Contra ja Mart Juure tekstid on esmajoones humoorikad, Keiti Vilmsi kalambuurid otsivad lähedust luulega, Oliver Lomp kaldub sporti ja sotsiaaliasse. Raamatut ilmestavad Ave Taaveti sõnamängulised pildid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles