Balti keti aastapäeva tähistab luulekonkurss

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23.08.1989. Balti kett.
23.08.1989. Balti kett. Foto: Ain Protsin / Postimees

Rahvarinde muuseum kuulutab sel suvel tähistatavaks Balti keti 30. aastapäevaks välja luulekonkursi «Vabaduse loits 2019».

«Konkursi idee on inspireeritud Rein Veidemanni «Vabaduse loitsust», mis on kirjutatud 30 aastat tagasi toimunud Balti ketiks. Selle luuletuse lõpuvärssi «Vabadus, vabadus, vabadus» kordasid nagu loitsu üksteise järel 23. augustil 1989 Tallinnast Vilniuseni ulatuvas inimketis seisjad. Kogu maailmas tähelepanu pälvinud ajaloolist sündmust on igati kohane meenutada juba seetõttu, et peale on kasvanud uus noorte põlvkond, kel puuduvad suursündmusest isiklikud mälestused. Loodamegi Rahvarinde muuseumi algatatud luulekonkursil näha osalemas väga erineva vanuse ja kogemusega inimesi,» selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Rahvusraamatukoguga koos korraldatav luulekonkurss toimub kahes vanusekategoorias: 11–17aastased ning 18aastased ja vanemad. Konkursitöid oodatakse 10. juunini ja võitjad kuulutatakse pidulikult välja Balti keti 30. aastapäeval 23. augustil. Luuletusi hindavasse žüriisse kuuluvad teiste hulgas kirjanikud Rein Veidemann ja Karl Martin Sinijärv. Mõlema vanuseklassi parimat ootab 200-eurone autasu, lisaks nooremas kategoorias võitja juhendajale 100 eurot ja eriauhinnad silmapaistvate luuletuste eest.

Rahvarinde muuseumi juhataja Helen Lausma-Saar märkis, et võistlustöödele seatud tingimuste kohaselt ei tohiks luuletuse pikkus ületada 40 värsirida. Kirjutajaid oodatakse ta sõnul mõtisklema vabaduse tähenduse üle tänases maailmas, looma oma põlvkonna vabaduse loitsu. Lisateabe hankimiseks ja luuletuste saatmiseks on aadress rrmuuseum@rrmuuseum.ee. Konkursitööd saates tuleb fail pealkirjastada autori nimega ja e-kirja teemaks märkida «Vabaduse loits 2019». Kirjale on vaja lisada autori telefoninumber ja vanus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles