Galerii: ilmus Tunne Kelami raamat «Isamaa tõde hoieldes»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. märtsil esitles Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam oma kõnede ja kirjutiste kogumikku «Isamaa tõde hoieldes». 

Raamat sisaldab Tunne Kelami olulisemaid sõnavõtte ja kirjutisi 1970. aastate algusest tänaseni. Tegemist on ainulaadse kogumikuga, kus on muu hulgas avaldatud Eesti Demokraatliku Liikumise ja Eesti Rahvusrinde memorandum ÜRO Peaassambleele (24.10.1972) ning Eesti Kongressi I istungijärgu avakõne (11.03.1990).

Kogumik kannab endas taasiseseisvunud Eesti riigi vaimu ja toob lugejani kaasaegse isamaa olemuse. Kirjutatut illustreerib ajaloolise väärtusega värvikas pildimaterjal.

Tunne Kelam on 15 aastat esindanud Isamaa erakonda Euroopa Parlamendi suurimas, Euroopa Rahvapartei (ERP) fraktsioonis. 2006. aastal pälvis ta ERP kõrgeima tunnustuse – Robert Schumani nimelise medali ja diplomi.

Kogu oma tegevuse vältel on Tunne Kelam rõhutanud majanduslik-poliitilise koostöö ning Euroopa vaimsete väärtuste tasakaalu vajadust, lähtudes kristlik-demokraatlike põhimõtete järjepidevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles