Vaata pilte: uuele lasteraamatule lõi illustratsioonid tootedisainer Pent Talvet

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Höp

Kodumaine kirjastus HÖP tõi hiljuti müügile laste lugemisoskust arendava raamatu «Suur tähejaht», mille illustratsioonid on loonud tootedisainer Pent Talvet. Teos on lisaks Eestile ilmunud ka Tšehhis ning selle vastu tunnevad huvi mitmete teiste välisriikide kirjastusted.

«Mulle meeldis selle raamatu kontseptsioon, sest vaja oli meeleolukat ja avastamisrohket pildimaterjali,» avaldab Talvet. «Väiksena armastasin just seda tüüpi raamatuid ning loodan, et ilmunud teos meeldib lastele ning neil on selle seltsis põnev lugemist harjutada!»

Foto: Höp

Raamatu ühe autori Kadre Spitzi sõnul sai teose loomisel inspiratsiooni enda lapsi jälgides. «Algajale lugema õppijale pakuvad huvi kõik ümbruses leiduvad sildid, logod ja välja pandud tekstid,» leiab Spitz. «Need ideed saidki kokku raamatus «Suur tähejaht» - aaretejahi mäng, palju silte ja Pendi lõputult uurimist pakuvad illustratsioonid.» Autori sõnul on raamat jäänud silma ka väliskirjastustele ning lisaks eesti ja tšehhi keelele on suure tõenäosusega edaspidi ilmumas mitmetes muudes keeltes.

Foto: Höp

«Suur tähejaht» on lugu ühest poisist, kes koos väikeste lugejatega osaleb suures tähejahis, et üles leida oma sünnipäevakink. Poisi sünnipäevani on jäänud üheksa päeva. Iga päeva kohta on raamatus detailiderohke pilt, kust tuleb lastel üles leida üks õige täht. Leitud tähed annavadki kokku vihje, milline sünnipäevakink on peidus raamatu viimasel pildil.

Raamatu illustratsioonidel on palju erinevate tekstidega silte, mis on kohati naljakad ja kohati sarnased lapsi igapäevaselt ümbritsevate siltidega. Raamat sobib lapsevanemale ja lapsele kooslugemiseks. Laps saab siltide tekste veerida, lapsevanem tähejahi ülesandeid juhendada ja lugu poisist ette lugeda.

Foto: Höp

Tähejaht on loodud lastele, kellel tähed juba selged, kuid kes vajavad lugemise harjutamiseks väikest julgustust ja taganttõuget.

Raamatu «Suur tähejaht» autorid on Kadre Spitz ja Kadri Kiho, illustratsioonid tegi Pent Talvet.

***

Laste tegevusraamatute kirjastamisega tegelev HÖP on loodud 2010. aastal Eestis. Ettevõtte tootevalikust leiab laste fantaasiat ning mängurõõmu toetavad tegevusraamatud, loovkaardid ning õppimisvihikud, mida müüakse lisaks Eestile ka Soomes, Lätis, Leedus, Hiinas, Prantsusmaal, Itaalias ja Saksamaal.

Pent Talvet on tuntud toote- ja mööblidisainer, kes on muu hulgas August diivanite, Tiide linnamööbli, Kord riiulite, Vaiki sirmide, Jütsi koolimööbli ja Metodi seeria autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles