Galerii: EV100 raamatusari täienes Jaak Ulmani teosega «Eesti side 100 aastat»  

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. märtsil esitleti Solarise Apollos Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat teost «Eesti side 100 aastat». Raamatus käsitletakse Eesti erinevate sidevahendite arengut läbi aastasaja.

«Elu telefoni või internetita on pea mõeldamatu. Raamat annab ülevaate, milliste sammudega oleme jõudnud läbi saja aasta tänase elustandardini, kus pea igal inimesel on taskus oma isiklik sidevahend,» sõnas raamatu autor Jaak Ulman. «Kui veel mõnikümmend aastat tagasi oli tavaline, et mõnes külas oli ainult üks telefon, kus käisid vajadusel helistamas ümberkaudsed elanikud, siis läbi tehnoloogia arengu on e-teenused muutunud Eesti inimestele vältimatult igapäevasteks,» lisas Ulman.

Eesti Vabariik 100. aastapäeva suurprojektide juhi Margus Kasterpalu sõnul mõisteti sidevahendite olulisust ka sajand tagasi noore Eesti Vabariigi valitsuse poolt. «Juba Vabadussõja esimesel päeval, 28. novembril 1918 avaldatud Ajutise Valitsuse deklaratsioonis rõhutati muude teravate teemade kõrval ka vajadust panna kiiresti tööle nii post kui telegraaf ning asuda kiires korras «kõnetraadivõrgu» laiendamisele,» ütles Kasterpalu. «EV100 korraldustoimkonnal on hea meel, et Eesti Vabariigi arenguloost sai taas üks oluline lõik kaante vahele,» lisas ta.

Teoses «Eesti side 100 aastat» keskendutakse sidevahendite arengule Eestis erinevatel ajajärkudel. 

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas üle 40 teose, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles