Tähista emakeelepäeva haiku kirjutamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utagawa Hiroshige (1797 - 1858).
Utagawa Hiroshige (1797 - 1858). Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library/ROBER/ Scanpix

Tänase emakeelepäeva puhul kuulutab Tallinna Keskraamatukogu välja eestikeelsete haikude konkursi.

Konkursil osalemiseks kirjuta eestikeelne haiku teemal «Meeleolud» ning saada see e-posti aadressile kristel.palk@tln.lib.ee. Kirja teemaks pane «Haikukonkurss». Konkursil osalevad kõik haikud, mis on saadetud 14. märtsil 2019 (kuni kella 23.59ni).

Õigel ajal konkursile saadetud haikud pannakse avalikult keskraamatukogu Facebooki lehele üles 20. märtsil - üks päev enne rahvusvahelist luulepäeva. Haikudele saavad hääli (ehk meeldimisi) anda kõik lehe külastajad. Hääletamine läheb lukku südaöö saabudes. Kõige enam hääli saanud haiku autor kuulutatakse konkursi võitjaks ja ta saab kingituseks väikese meene. Nobedat sulge kõigile luulehuvilistele! 

Mis on haiku?

Jaapanis sündinud haiku on kolmerealine riimideta lühiluuletus, mille esimeses reas on viis, teises seitse ja kolmandas viis silpi (5+7+5). Tavaliselt sisaldab haiku loodusele ja aastaajale osutavat vihjet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles