E-etteütlus toimub juba homme

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etteütlus.
Etteütlus. Foto: Elmo Riig.

Sel neljapäeval kirjutavad tuhanded inimesed taas e-etteütlust, kui kell 10.30 loetakse Vikerraadios ette tänavune, laulupeoteemaline tekst. Kõik keelesõbrad on oodatud osalema ja ühiselt eesti keelt ning emakeelepäeva väärtustama!

Laulupeoteemaline e-etteütluse tekst loetakse Vikerraadios ette neljapäeval, 14. märtsil kell 10.30 ja kuuldu tuleb kirjutada kodulehel vikerraadio.ee etteütluse aknasse (leht aktiveerub hommikul pool tundi enne aktsiooni). Etteütlust loetakse ette kella 11ni, tulemused selguvad juba kell 12.15 algavas «Uudis+» saates ning pannakse üles ka Vikerraadio kodulehele. ERR.ee uudisteportaalis näeb samaaegselt raadioeetriga etteütlust videopildis, et huultelt teksti lugedes saaksid etteütlust kaasa teha ka vaegkuuljad. Vikerraadio eetris loeb etteütluse teksti ette Kaja Kärner, videos esitab teksti Margus Saar.

Kuigi tegemist on võistlusega, on etteütlus hea võimalus igal inimesel enda keeletäpsus proovile panna, sest avalikustamisele tulevad vaid võitjad ja individuaalseid tulemusi saab igaüks ise lehel järele vaadata. Etteütluse käigus tekkinud küsimusi saab homme kell 13-16 täpsustada ka keelenõuande telefonil 631 3731.  Vikerraadio etteütluse võistlusel toimub viies kategoorias: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad, muu emakeelega inimesed ning välismaal elavad-õppivad eestlased. Eriauhind on mõeldud parimale nutiseadmega kirjutajale, tänavu märgitakse auhinnaga ära ka noorim ja vanim osaleja ning vaegkuuljate kategooria võitja. 

Emakeelepäeva üheks tähtsündmuseks kujunenud e-etteütlus on oodatud ettevõtmine nii paljude üksikisikute kui ka organisatsioonide ning ettevõtete seas. Nii liituvad eesti keele võistlusega selgi aastal koolid üle Eesti, samuti on e-etteütluse päevakavva võtnud mitmed ministeeriumid ja asutused ning võõrsil elavad eestlased. ERR-i Uudistemaja pressiruumi koguneb homme hommikul väärikas esindus tänavuse juubelilaulupeo võtmefiguuridest, teiste seas tähistavad ühise etteütluse kirjutamisega  emakeelepäeva laulupeo peadirigent Peeter Perens, poistekoori liigidirigent Lydia Rahula koos õpilastega, helilooja Rasmus Puur, segakooride liigidirigent Valter Soosalu jt. 

Vikerraadio kutsub kõiki keelesõpru etteütluse kirjutamisest ka fotodega märku andma – fotod on oodatud aadressile viker@err.ee, sotsiaalmeedias jagades on kasutusel teemaviide #vikerraadioetteütlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles