Audioraamatute müük tegi möödunud aastal suure tõusu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artyom Geodakyan / TASS / Scanpix

Audioraamatud on Nielsen BookScani andmetel 2018. aastal kõige kiiremini kasvanud kirjastuse formaat Inglismaal.

Londoni raamatumessil toimunud konverentsil avaldas Nielsen, et audioraamatute buum on alates 2017. aastast tõusnud 13 protsenti, alates 2014. aastast kokku juba 87 protsenti, edastab The Bookseller.

Viis protsenti kõikidest raamatuostudest moodustavad nüüd juba audioraamatud, kusjuures ilukirjanduslike audioraamatute müük on kahekordistunud. 40 protsenti audioraamatutest müüakse läbi tellimismudelite. Kõige agaramad audioraamatute ostjad on noored mehed.

«Meil on nii palju põhjuseid, miks rõõmustada Inglismaal audioraamatute turu üle,» kommenteeris Londoni Raamatulaada juhataja Jacks Thomas. «Audio on olnud viimase viie aasta jooksul kirjastuse peamine edulugu ja selle imeline kasv näitab selgelt, et vähenemismärke ei ole.»

Üldiselt püsis trükitud raamatute turg 2018. aastal stabiilsena, kogumaht tõusis 3 protsenti. Kõige rohkem tõusis uute raamatute seas poliitiliste ja valitsusalaste raamatute osakaal (170 protsenti). Märgatava tõusu (30 protsenti) tegi ka laste ilukirjandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles