Henn Põlluaas avaldas sotsiaaldemokraate tugevalt kritiseeriva raamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Põlluaas.
Henn Põlluaas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti ühiskonnategelane ja poliitik Henn Põlluaas avaldas kirjastus Grenaderi alt raamatu «Sotsid. Interrinde teine tulemine».

Henn Põlluaas on endine Saue linnapea, tänane Riigikogu ja väliskomisjoni liige, raamatute «Eesti-Vene piirileping, ära andmine või äraandmine?» ja «Lennart Meri, vabaduse valus valgus» autor. Tõuke uue raamatu kirjutamiseks andis talle Jevgeni Ossinovski 2016. aasta SDE kongressil peetud kõne.

Foto: Raamat

Raamatu tutvutuseks ütleb Henn Põlluaas: «Tema öeldu, et rahvusriiklus on «ohtlik ja ebainimlik düstoopia» ning rahvuslased «ksenofoobne okse», pälvis sotsiaaldemokraatide tormilise aplausi. Tegemist on viimaste aastate ühe räigeima ja vaenulikuma rünnakuga nii eesti rahva kui Eesti põhiseadusliku korra vastu.»

SDE sildistab ja ründab Põlluaasa sõnul kõike, mis ühiskonda on kandnud, sidustanud ning taganud järjepidevuse ja tasakaalustatud arengu. «Toimuvat on nimetatud neomarksistlikuks kultuurisõjaks normaalsuse, traditsiooniliste ideaalide ja väärtuste, perekonna, eestluse, rahvusriikluse ja euroopaliku kultuuri vastu. Kui vaadelda SDE internatsionalistlikku rahvusriikluse vaenulikkust, siis on paralleeli toomine Interrindega igati kohane – Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimi võikski olla Interrinne 2.0,» kirjutab ta oma teose tutvustuseks.

«Sotsid andsid ja annavad iga päev üha uut ainest, millest kirjutada. Seetõttu oli ehk kirjutamisest veelgi raskem raamatule mingil hetkel joon alla tõmmata. Nüüd on see tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles