Õpetaja avastas, et tema vana «Harry Potteri» raamat on üllatavalt väärtuslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.K. Rowling aastal 2007.
J.K. Rowling aastal 2007. Foto: Secchi Marco SIPA / Scanpix

Inglismaal läks üks õpetajanna oma Harry Potteri» varaste väljaannetega saatesse «Antiques Roadshow», kus eksperdid hindavad seda, kui palju mingid vanad asjad väärt on. Suur oli naise üllatus, kui tuli välja, et ta võiks oma raamatute eest küsida 2300-3500 eurot.

Kuigi õpetajanna «Harry Potter ja tarkade kivi» koopia ei olnud esmatrükk, oli selles midagi palju väärtuslikumat, mis selle eriliseks tegi, kirjutab Fansided. Selles oli kirjanik J.K. Rowlingi oma käega kirjutatud pühendus, milles ta tänas õpetajat lastele Harry tutvustamise eest.

Teine raamat, mis õpetajal saates kaasas oli, oli tõepoolest esmatrükk. See oli «Harry Potter ja saladuste kamber», milles oli samuti väike kiri kirjanikult endalt. J.K. Rowlingi signatuuriga esmatrükid on oksjonitel väga kuum kaup.

Saates tuli välja, et kui Harry Potteri esimesed raamatud umbes 20 aastata tagasi välja tulid, luges õpetaja neid klassis lastele ette ja viis kogu klassi kord J.K. Rowlingiga kohtuma. Õpetaja meenutas, et lapsed olid väga elevil ja nüüdseks üle maailma kuulus kirjanik veetis nendega koos tervelt tund aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles