Sajandi kokaraamat heidab pilgu Eesti ajaloole läbi söökide

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mart Laar ja Angelica Udeküll on jõud ühendades andnud Grenaderi kirjastuse alt välja kinkeraamatu, mis on läbilõige Eesti ajaloost ja toitudest aastatel 1918 kuni 2018.

Raamatus esitatakse Eesti viimase saja aasta iseloomulikumad road retrohõngulistes nõudes koos valmistamise retseptiga. Mart Laar ühendab oma tuntud meisterliku keelekasutusega iga aasta tüüpilise toidu vastava ajaloolise kontekstiga. Sinna juurde on lisatud ka ajaloolised fotod.

«Sajandi kokaraamat 1918-201» toitude ja retseptide autor on aga hinnatud kokk Angelica Udeküll.

Ajalugu sünnib köögis! Sajandi kokaraamat annab selle jaoks hea retsepti: mundris küpsetatud kartulid, ahjuliha ja kõige selle juurde üks tubli Laar kesvamärjukest – ikka selleks, et kõik ausalt ära rääkida, mis viimase saja aasta jooksul tegelikult juhtus. Suur osa ajaloost on sündinud õhtusöögi käigus pähe turgatanud mõtetest. Sellest vaatenurgast ei saa hernesupi tähtsust ajaloo kujundajana kuidagi alahinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles