Hiinas pandi kirjanik homoerootilise romaani eest kümneks aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruslan Grigoriev / Panthermedia / Scanpix

Hiinas avaldas kirjanikunime Tianyi all üks naiskirjanik 2017. aastal romaani, milles on kirjeldatud seksi kahe mehe, õpetaja ja õpilase vahel. Kuigi tegu on ilukirjandusega, ei ole see Hiina range pornograafiaseaduse tõttu lubatud.

Raamatut müüdi Hiinas väga populaarse Taobao veebikeskkonna kaudu. Tianyi mõisteti ebasündsa materjali tootmise ja levitamise eest kümneks aastaks ning kuueks kuuks vangi, edastab Independent.

Hiina meedia andmetel on naise päris nimi Liu. Enne teose keelustamist jõudis ta müüa 7000 koopiat ja teenida sellega 19700 eurot. Valitsust toetavas väljaandes Global Times kirjutati, et romaanis oli kirjeldatud «kahe mehe vahelist ebasündsat seksuaalset käitumist» ning et see kubises «perverssetest tegevustest».

Kirjaniku süüdimõistev otsus vallandas kohalike õigusnõustajate ja ka populaarse Hiina veebiplatvormi Weibo kasutajate seas pahameeletormi. «See autor väärib kaastunnet,» kommenteeris sotsioloog Li Yinhe. «Ta rikkus seadust, kuid isegi üheaastane vangistus oleks liig, rääkimata siis kümnest aastast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles