Forbesi edetabel: 10 kirjanikku, kes teenisid 2018. aastal kõige rohkem

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Patterson.
James Patterson. Foto: Kirsty Wigglesworth / PA Wire/PA Images / Scanpix

Forbes avaldab igal aastal üleilmselt kõige paremini teenivate kirjanike edetabeli. Möödunud aastal pääses esikümne hulka ka üks üllatav uustulnuk.

Forbes võttis enimteenivate kirjanike välja selgitamiseks arvesse kirjanike sissetuleku 1. juunist 2017 kuni 1. juunini 2018. 2017. aastal kuulus edetabeli esimene koht J. K Rowlingule, kes sel korral jäi teiseks, edastab Book Bub.

Kõige suurema varanduse teenis 2018. aastal oma kirjatöödega krimikirjanik James Patterson, kes on Forbesi enimteenivate kirjanike edetabelis olnud 20 aasta jooksul kümme korda. On väga suur tõenäosus, et ta teenib korralikult ka sel aastal, sest vahepeal jõudis juba ilmuda tema Bill Clintoniga kaastöös kirjutatud raamat «The President is Missing». Rowling möödunud aastal midagi uut ei avaldanud, kuid tema varasemad teosed müüvad siiani nagu soojad saiad. Lisaks saab ta tulu teemaparkidest, lavastustelt ja ekraniseeringutelt.

Kolmandal kohal on Stephen King, kelle sissetulekud suurenesid oluliselt tänu «It» edukale ekraniseeringule.

Edetabeli uustulnukas on Michael Wolff, kes kirjutas Ameerika presidendist Donald Trumpist vastuolulise ja paljastava raamatu «Fire and Fury». Ühtlasi on ta üle 11 aasta esimene autor, kes pääses esikümne hulka teosega, mis ei ole ilukirjandus.

2018. aastal kõige rohkem raha teeninud kirjanikud:

10. E L James, 10,5 miljonit dollarit (viik)

10. Rick Riordan, 10,5 miljonit dollarit (viik)

8. Nora Roberts, 12 miljonit dollarit (viik)

8. Danielle Steel, 12 miljonit dollarit (viik)

7. Michael Wolff, 13 miljonit dollarit

5. Dan Brown, 18,5 miljonit dollarit (viik)

5. Jeff Kinney, 18,5 miljonit dollarit (viik)

4. John Grisham, 21 miljonit dollarit

3. Stephen King, 27 miljonit dollarit

2. J.K. Rowling, 54 miljonit dollarit

1. James Patterson, 86 miljonit dollarit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles