Künnap, Rooste ja Sinijärv tutvustavad uut ühisteost «Kuradiratas»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Seitseteist ja pool aastat tagasi ilmus esimene «Kaardipakk». Kolm luuletajat – Künnap, Rooste ja Sinijärv – olid koostööd teinud varemgi. Tule nendega kohtuma!

(«Neid vigu me ei korda» – valetasime hääle lugejale juba tollal). Kaardipakiformaadi – avatud järjekorraga raamatu - juurde jõudsid nad hiljem erinevaid autoreid kaasates mitu korda tagasi (iga kord viie aasta tagant), lisaks ilmusid ühisteosed «KünnapRoosteSinijärv» ja «Eesti haiku». Aeg on küps uueks raamatuks.

«Kuradiratas» viib lõpuni Künnapi, Rooste ja Sinijärve unistuse mütoloogilisest omailmaraamatust. Seninägematud mastid-kastid (kolbad-kirved-kaabud, mis vastavad hingele, kehale ja vaimule) ja koopad (elukad-mütod-inimesed) annavad (kvaasi)maagilise raami. Žanriliselt jaguneb raamat kolmeks (vabavärsid, idamaiste mõjudega luule ja riimluuletused), vastavalt inimeste, mütode ja elukate koopaks.

Kohtume neljapäeval, 21. veebruaril kell 16.00 Rahvusraamatukogu 7. korrusel humanitaarsaalis. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles