Prima Vista kirjandusfestivali avapäeval esineb Mihhail Žvanetski

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik 2017. aastal.
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik 2017. aastal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Prima Vista avamise päeval, 8. mail kohtub TÜ raamatukogu konverentsisaalis lugejatega vene filosoof ja satiirik Mihhail Žvanetski. Vabas vormis vestlusringi, kus räägitakse kultuurist, armastusest, poliitikast ja elust, juhib tänavuse festivali patroon Toomas Kall.

«Prima Vista korraldajatel on erakordselt hea meel Žvanetski osalemise üle,» rääkis Prima Vista venekeelse programmi koordinaator Olga Einasto. «Sellist võimalust, et nii tuntud inimeselt saab mistahes teemadel ise küsimusi esitada, ei ole just sageli. Meie festivali külastajad saavad aga nautida sundimatut ja teemaderohket vestlust väga vaimuka ja oskuslikult ühiskonnas toimuvaid sündmusi peegeldava sõnameistriga.»

Odessast pärit Mihhail Žvanetski töötas aastakümneid tagasi inseneri-ja projekteerimisbüroos, kuid hakkas järjest enam tegelema kirjanduse erinevate vormidega. Peagi sai ta tuntuks aforismidega sarnanevate monoloogide ja lühijuttudega igapäevaelu teemadel. Need olid ühiskonnakriitilised, satiiri ja huumori piiril kirjutatud lood, mistõttu on Žvanetskit sageli nimetatud «riigi korrapidajaks».

Kohtumine Prima Vista festivali külastajatega toimub 8. mail kell 18 TÜ raamatukogu konverentsisaalis. Vestlusring on vene keeles, sünkroontõlkega eesti keelde. Üritus on kõigile tasuta.

8.-11. maini Tartus toimuva traditsioonilise kirjandusfestivali Prima Vista  peateema on tänavu «Naljast kaugel». Festivali peakorraldajad on MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista, Tartu Ülikooli raamatukogu, Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond, Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu, Eesti Kirjanike Liit ja Eesti Kirjanduse Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles