McDonald’s püüab raamatuprojektiga lapsi lugema innustada

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: McDonald's Eesti

Populaarse kiirtoidurestoranide keti McDonald’s lasteeinete juurde saab nüüdsest mänguasja asemel valida ka spetsiaalselt McDonald’s restoranidele kirjutatud lasteraamatu. Restorani algatuse eesmärk on innustada Eesti lapsi rohkem lugema.

Koostöös maailmas armastatud ja tunnustatud autoritega loodi spetsiaalsed raamatusarjad, mis on saadaval nüüd ainult McDonald’s restoranide Happy Meal lasteeinetega. Lasteeine juurde saab raamatu valida ka igas Eesti McDonald’s restoranis, raamatuvalik muutub pidevalt ning iga kahe kuu tagant lisatakse valikusse kaks uut raamatut.

«Meil on suur rõõm pakkuda lasteeine juurde nüüd ka raamatuid. Üks meie prioriteete on laste ja perede heaolu ning oleme seisukohal, et lasteraamatute lugemine on miski, mida terve pere saab koos teha, näiteks einestades või laste magamamineku ajal. Lugemine on alati olnud laste arengu ja kujutlusvõime arenemise oluline osa, kuid koos lugemine võib olla ka võimalus, kuidas kiire eluviisiga vanemad saavad oma lapsega rohkem aega veeta ning juttudes ühiselt uusi ja põnevaid maailmu avastada,» rõhutab McDonald’s Baltikumi tegevdirektor Vladimir Janevski.

Foto: McDonalds Eesti

See uus algatus on osa McDonald’s Happy Meal Readers lugemisprogrammist, mille eesmärk on kasvatada laste lugemisharjumust. Eestis annab McDonald’s välja 12 raamatut inglise kirjaniku Cressida Cowelli sarjast «Puuonni kaksikute seiklused». Cowell on eelkõige tuntud ka eesti keeles ilmunud populaarse lasteraamatute sarja «Kuidas taltsutada lohet» autorina. Happy Meal lasteeinet ostes saavad meie külastajad nüüd klassikalise mänguasja asemel eine juurde valida tasuta raamatu.

McDonald’s on loonud ka Happy Studio mobiilirakenduse, mille kaudu saavad pered alla laadida interaktiivsed digiraamatud ning neid üheskoos nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles