Raamatukogu, kus saab raamatuga pimekohtingule minna

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Iñigo Quintanilla / PantherMedia / Scanpix

ikka öeldakse, et raamatut ei tasu hinnata kaane järgi. Tegelikult on vast vähe neid, kes seda alati teha suudavad, sest püsib lootus, et raamatu välimus annab aimu selle sisust. Nii võib end väga väärt kraamist puhtalt mulje tõttu ilma jätta. Üks raamatukogu mõtles välja mängu, mis aitab sellist suhtumist muuta.

USAs asuva Roanoke maakonna avalikus raamatukogus saab laenutada raamatuid, mille kaaned on erilisse paberisse ära pakitud. Lugejale on jäetud pakkepaberile vaid väike silt, millele on märgitud teose žanr. Kattepaberit ei tohi lugeja ära võtta enne, kui ta on raamatu juba endale koju laenutanud, edastab Bookstr.

Kes osaleb pimekohtingu mängus, täidab hiljem küsitluslehe, kus ta peab oma «kohtingukaaslast» hindama. Lugejalt küsitakse, kuidas «kohting» läks, kui hästi nad valituga omavahel kokku sobisid ja millise üldhinnangu lugeja oma kaaslasele annab.

Pimekohting raamatuga tehti enne valentinipäeva, et tähistada sõprust raamatutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles